Een muzikale zomer en een wijze les

Een muzikale zomer en een wijze les

We zitten midden in de zomer. Ik hoop dat je van de rust geniet, of als je wel lekker aan het werk bent, in ieder geval van het mooie weer geniet. Ik ga na deze nieuwsbrief in ieder geval enorm genieten van het mooie weer, want daar ben ik meer dan ooit aan toe. Waarom? Dat lees je hieronder!

Wil je meer van deze info en me volgen op mijn reis als componist en uitgever schrijf je dan in voor de nieuwsbrief!

Een wijze les bij het ZomerOrkest

Wat begon als een hele leuke uitdaging eindigde voor mij helaas is een retourtje Friesland. Vorig jaar mocht ik het ZomerOrkest Nederland dirigeren en zoals de traditie is, mocht ik dat dit jaar ook weer doen. Een ontzettend leuke ervaring met leuke muzikanten in een groot harmonieorkest.

De collega-dirigent was gekozen, Thom Roossen. Het repertoire was rond. De inzeepdag was heftig één dag na de Dutch Open. Het studieweekend moest ik verstek laten gaan, door klachten. In die zin kreeg ik, na een druk seizoen, al signalen dat het misschien wat te druk was geweest.

Die signalen heb ik misschien niet altijd goed genoeg gehoord. Maar een beetje rust en het idee dat ik gewoon meer moet genieten van dingen, deed me besluiten om toch de uitdaging aan te gaan. Maar na 2 dagen lekker repeteren, zonder stress of andere dingen, werd het toch teveel. Ik moest verstek laten gaan. Het lichaam zei dat het genoeg was. Gelukkig waren we voorbereid op een situatie zoals deze, dus stond er direct een vervanger in de persoon van Paul van Gils klaar.

Nu een les rijker en een ervaring rijker en helaas een teleurstelling, gaan we weer verder en kijk ik vooruit naar nieuwe dingen. Maar ik trek ook een les en zie in dat ook ik niet ongelimiteerd kan doorwerken en tijd steken in alles wat ik doe. Dit betekent dat ik zeker doorga met alles wat ik doe, maar ook meer structuur ga inbrengen en accepteren dat niet alles in een keer klaar is.

De eerste uitvoering Hybrid

De vorige nieuwsbrief vertelde ik over het stuk Hybrid dat ik mocht schrijven voor Gerbrich. Afgelopen juni was het zover de première. In de kleine zaal van de Oosterpoort/SPOT speelde ze een geweldig programma met als opening Hybrid. Hieronder vind je de opname van deze uitvoering.

Het effect van de track was in deze zaal geweldig. Het was een soort trance/house ervaring met euphonium. In de studio klonk de begeleiding gewoon normaal, oké. Maar in een grote zaal was het effect best overweldigend.

 

 

Hybrid is ook verkrijgbaar via de webshop, voor 20 euro krijg je de score, de solo partij en de begeleidende track in mp3 of wav file. Na je bestelling vind je het direct in je mailbox en kun je aan de slag met het stuk.

De première van m’n Cantate-symfonie

Het is eindelijk zover, eind deze maand gaat Mourned from Afar in première. Van donderdag 1 september tot zaterdag 3 september speelt de Swiss Army Brass Band onder leiding van Philipp Werlen het stuk op drie verschillende locaties in Zwitserland. Maar voordat deze tournee losgaat, gaat de band twee dagen opnemen.

In Bazel gaan we samen met solisten Franziska Heinzen (sopraan) en Michael Ronan (bariton) het werk vastleggen. Deze opname mag ik daarna gaan delen onder mijn eigen label. Dat houdt in na deze opnames het werk op mijn Spotify account gaat verschijnen.

De tournee gaat langs drie locaties in Zwitserland, namelijk: Appenzell, Neuchâtel en Luzern. Ik ben nu nog logistiek aan het kijken waar ik allemaal bij kan zijn, maar deze kans laat ik natuurlijk niet lopen om deze prachtige steden te bezoeken. Houdt m’n Instagram of m’n Facebookpagina in de gaten om mee te kijken achter de schermen van deze tournee!

Terug naar blog