Rise en de overstap naar Shopify

Het moest gebeuren! De website en webshop zijn geïntegreerd en daarbij ben ik overgestapt op een winkel van Shopify. Dat betekent: veilig stukken kopen voor jou en minder werk voor mij. Verder zijn er een aantal nieuwe werken verschenen waaronder Rise.

Wil je meer van deze info en me volgen op mijn reis als componist en uitgever schrijf je dan in voor de nieuwsbrief!

Rise Online

Deze maand heb ik een nieuw concert werk online gezet. Het idee achter het stuk was een constante puls en opbouwende elementen om het weer opstaan na (of tijdens, je weet het nog niet) de pandemie uit te beelden.

De vorm heb ik gemaakt door een bepaalde formule op het stuk toe te passen. Namelijk de gulden snede. In dit geval heb ik het stuk verdeelt. A:B = AB:A ofwel de verhouding tussen A en B is hetzelfde als de verhouding tussen AB en A. Zo heb ik het stuk in twee delen verdeelt en daarbinnen heb ik hetzelfde gedaan. Totdat ik enkele delen had, die ben ik daarna gaan invullen met m'n ideeën.

GJK Music (Geert Jan Kroon) · Rise - Concert Band

 

Sogno di Volare

Twee jaar geleden zaten we midden in de pandemie. Voor een mogelijkheid om eens wat anders te proberen zoals deze negen-stemmige versie van Sogno di Volare. Vier bugels en 5 euphoniums. Zo speelden mijn vriend Ray en ik over lange afstand toch samen. Hij in zijn woonkamer in Schotland, ik in de studio.

 

Waarom naar Shopify

In deze afgelopen tijd heb ik ook mijn website en webshop samengevoegd tot een geheel. Zodat ik niet meer alle stukken dubbel hoef in te voeren en zelf de webshop een beetje veilig moet houden. Ik ben nu overgestapt naar Shopify, wat betekent dat het voor mijn klanten veiliger is om te stukken te bestellen en dat alle voor me geregeld is.

Terug naar blog