Rise en de overstap naar Shopify

Het moest gebeuren! De website en webshop zijn geïntegreerd en daarbij ben ik overgestapt op een winkel van Shopify. Dat betekent: veilig stukken kopen voor jou en minder werk voor mij. Verder zijn er een aantal nieuwe werken verschenen waaronder Rise.

Wil je meer van deze info en me volgen op mijn reis als componist en uitgever schrijf je dan in voor de nieuwsbrief!

Rise Online

Deze maand heb ik een nieuw concert werk online gezet. Het idee achter het stuk was een constante puls en opbouwende elementen om het weer opstaan na (of tijdens, je weet het nog niet) de pandemie uit te beelden.

De vorm heb ik gemaakt door een bepaalde formule op het stuk toe te passen. Namelijk de gulden snede. In dit geval heb ik het stuk verdeelt. A:B = AB:A ofwel de verhouding tussen A en B is hetzelfde als de verhouding tussen AB en A. Zo heb ik het stuk in twee delen verdeelt en daarbinnen heb ik hetzelfde gedaan. Totdat ik enkele delen had, die ben ik daarna gaan invullen met m'n ideeën.

GJK Music (Geert Jan Kroon) · Rise - Concert Band

 

Sogno di Volare

Twee jaar geleden zaten we midden in de pandemie. Voor een mogelijkheid om eens wat anders te proberen zoals deze negen-stemmige versie van Sogno di Volare. Vier bugels en 5 euphoniums. Zo speelden mijn vriend Ray en ik over lange afstand toch samen. Hij in zijn woonkamer in Schotland, ik in de studio.

 

Waarom naar Shopify

In deze afgelopen tijd heb ik ook mijn website en webshop samengevoegd tot een geheel. Zodat ik niet meer alle stukken dubbel hoef in te voeren en zelf de webshop een beetje veilig moet houden. Ik ben nu overgestapt naar Shopify, wat betekent dat het voor mijn klanten veiliger is om te stukken te bestellen en dat alle voor me geregeld is.

Terug naar blog
 • Verplichte werk Gouden Spiker Festival 2024

  Verplichte werk Gouden Spiker Festival 2024

  Voor het Gouden Spiker Festival 2024 mocht ik het verplichte werk schrijven voor de vijfde divisie fanfare en brassband.  Begin 2023 werd ik benaderd om een werk te schrijven voor...

  Verplichte werk Gouden Spiker Festival 2024

  Voor het Gouden Spiker Festival 2024 mocht ik het verplichte werk schrijven voor de vijfde divisie fanfare en brassband.  Begin 2023 werd ik benaderd om een werk te schrijven voor...

 • Catalogus najaar 2023

  Catalogus najaar 2023

  Ik zie overal prachtige catalogi verschijnen en dacht: "dan moet ik er ook maar aan geloven." Dus bij deze de catalogus van het najaar 2023 met de populairste stukken van...

  Catalogus najaar 2023

  Ik zie overal prachtige catalogi verschijnen en dacht: "dan moet ik er ook maar aan geloven." Dus bij deze de catalogus van het najaar 2023 met de populairste stukken van...

 • Een afscheidscadeau voor Soli Brass

  Een afscheidscadeau voor Soli Brass

  Afgelopen woensdagavond (19 juli 2023) nam ik afscheid van Soli Brass. Dit heb ik gedaan om meer tijd met mijn gezin door te kunnen brengen en me te gaan focussen...

  Een afscheidscadeau voor Soli Brass

  Afgelopen woensdagavond (19 juli 2023) nam ik afscheid van Soli Brass. Dit heb ik gedaan om meer tijd met mijn gezin door te kunnen brengen en me te gaan focussen...

1 van 3