VOBK, GSF en Première

Het is een druk weekend voor GJK Music. Zeven keer Saint Lambert tijdens het Gouden Spiker Festival. ‘s Avonds de première van Sic Parvis Magna door Da Capo Leeuwarden. En zelf ben ik in België met Soli Brass Leeuwarden bij de Vlaamse Open Brassband Kampioenschappen.

Het verplichte werk bij het Gouden Spiker Festival voor de vierde divisie brassband. Ik schreef het werk voor Jeduthun Oldemarkt en het beschrijft de legende van Sint Lambertus van Maastricht. Het deelnemersveld bestaat uit maar liefst zeven deelnemers:

  1. Soli Deo Gloria – De Tike
  2. Euphonia – Ternaard
  3. De Bazuin – Triemen/Westergeest
  4. Bernlef – Noardburgum
  5. Valerius – Urk
  6. Crescendo – Workum
  7. Ere Zij God – Damwoude

Daarnaast heeft Da Capo Leeuwarden een jubileum. Het orkest speelt onder leiding van Floris de Wever onder andere Lord of the Rings, maar ook de première van een nieuw werk dat ik voor ze schreef: Sic Parvis Magna (Dus van een klein begin komen grote dingen).

Helaas kan ik bij beide dingen niet aanwezig zijn, omdat ik met Soli Brass naar de Vlaamse Open Brassband Kampioenschappen ga. We spelen Second to None van Philip Sparke, Peter Graham’s On Shoulders of Giants en Nefarious van Jim Fieldhouse.