NBK 2014

Afgelopen NBK heeft GJK Music weer interviews gemaakt. Dit keer met dirigenten en spelende leden van diverse bands.

Twee jaar geleden ging ik met een audiorecorder naar de Nederlandse Brassband Kampioenschappen om wat interviews te maken. Deze kwamen als podcast op de Brass Info website en tot mijn verbazing waren er mensen die er naar gingen luisteren. Vorig jaar hebben we er een schepje bij op gedaan: ik en mijn crew (vader en zus, het blijft een familiebedrijf) namen een camera mee en gingen met een aantal componisten, jurylden en organisatoren voor de camera een liveinterview doen. Ook dat werd bekeken.

Dit jaar wilden we het anders aanpakken, namelijk veel bands na hun optreden meteen een microfoon onder de neus drukken om de eerste reactie te zien. Logistiek bleek het lastig om er direct op te zitten, maar toch konden we veel dirigenten en een afgevaardigde van de band vrij snel voor een reactie te pakken krijgen. Uiteindelijk maakten we 32 interviews. Ten opzichte van vorig jaar ging de kwantiteit er op vooruit, maar de kwaliteit niet. De vragen moesten korter en je vraagt elke band uiteindelijk gewoon hetzelfde. Maar zoals Iwan Fox (redacteur bij 4barsrest) ons vertelde: het publiek wil de blik in de ogen van de dirigent zien als hij zegt: “Ging wel goed.” Daar gaat het om.

We zijn natuurlijk heel erg verwend doordat alle bands ons zo geweldig te woord hebben gestaan. Daarnaast heeft de organisatie ons ook goed opgevangen en alles toe gelaten waardoor we ook een aantal interviews met de winnaars op het podium konden doen. Volgend jaar maar weer!

Hier de playlist van het NBK 2014: