Over mij

Geert Jan Kroon (1981) is een motivator, inspirator and creatieve chaoot die mensen aan wil zetten en zijn passie voor muziek wil overbrengen.

Met een achtergrond in de muziekwetenschap is Geert Jan gaan dirigeren en componeren. Eerst vanuit een muzikale honger om te creëren maar gaandeweg meer om mensen te inspireren en ze kracht te geven. Geraakt door de ideeën van Itay Talgam en Benjamin Zander zoekt hij in zijn werk als dirigent, componist, jurylid, docent, spreker en muziekjournalist naar manieren om muzikanten hun eigen verhaal te laten vertellen en het publiek iets te laten ervaren dat groter is dan henzelf.

In projecten zoals Lûd fan de Middelsee brengt hij grote groepen muzikanten samen in één doel en geeft hij het publiek een prachtige ervaring door zijn emotioneel resonerende muziek. Een ander succes is een uitgebluste jeugdband in twee maanden om te toveren naar een kampioensteam door inspiratie en het geven van zelfvertrouwen.

Zijn doel is uiteindelijk om de mensen om hem heen ‘aan’ te zetten. Of zoals Zander het verwoordt: succes meet je aan hoeveel glinsterende ogen je om je heen hebt.