Categorie├źn
Blog

Dit is zo makkelijk!

Ik heb de app Acapella getest. Het werkt echt super makkelijk. Je kunt jezelf opnemen met video en geluid. En voor een telefoon klinkt het helemaal niet gek!

De app is super simpel. Je begint door in het midden op de knop te drukken als de app hebt geopend. Daarna kies je het aantal stemmen en de aspect ratio (16:9 voor youtube/facebook, 1:1 voor instagram en 5:4 voor instagram stories).

Dan tik je op een van de vensters (de grote +) en ga je opnemen. Stel de metronoom even in en doe de geluidsinstellingen. Input gain niet te hoog zodat de opname niet overstuurt (dit moet je even testen). En de metronoom zo luid dat je hem goed hoort via de oordopjes.

Na het opnemen van de eerste track neem je de tweede (derde, vierde) track net zo makkelijk op en heb je een filmpje. Deze ga je delen via mixchord (openbaar of prive). Advies: exporteer naar de filmrol in 720p, zodat je later het filmpje op elk gewenst platform kunt uploaden.

Mocht je filmpjes langer dan 30 seconden willen maken, dan moet je betalen voor de app. Of meerdere filmpjes maken en die later in iMovie of Da Vinci Resolve aan elkaar plakken. Maar als je zover gaat om dat te doen, houd dan het kanaal in de gaten, want er komen nog ander tips om jezelf op te gaan nemen. Zo kun je met een metronoom en je camera al hetzelfde doen.