Achter de Muziek - Podcast

Achter de Muziek Cover

Luister hier naar de podcast. In een poging zoveel mogelijk te leren over componeren, dirigeren en de blaasmuzieksector, interview ik componisten, dirigenten en organisatoren. Omdat ik het belangrijk vind om ook anderen mee te laten delen in deze kennis, stel ik deze interviews beschikbaar via YouTube en ander podcast platformen.

Hier vind je alle plekken om naar de podcast te luisteren.

Meepraten?

Praat ook mee over de podcast of misschien heb je ideeën voor gasten of vragen.

De afleveringen

Aflevering 4 Jan Van der Roost

In deze aflevering van Achter de Muziek gaat Geert Jan in gesprek met componist Jan Van der Roost. Eerst praten we over zijn lange carrière. Ten tweede bespreken we zijn compositieproces van idee tot stuk. En tot slot praten we over zijn gewoontes als componist.

Bekijk of luister aflevering 4

Aflevering 3 Wilbert Zwier

In deze aflevering van Achter de Muziek, praat Geert Jan met dirigent en trombonist Wilbert Zwier. We hebben het eerst over zijn carrière als professionele trombonist en de Provinciale Brassband Groningen, maar ook over zijn werk als dirigent. Daarna hebben we het over de rol van de dirigent in de vereniging. En ten slotte bespreken we de Groningen Brass Experience en de visie die Wilbert voor het evenement heeft.

Bekijk of luister aflevering 3

Aflevering 2 Jappie Dijkstra

In deze aflevering van Achter de Muziek, praat Geert Jan met Jappie Dijkstra over de komende Groningen Brass Experience en Dutch Open Brassband Championships. We bespreken hoe Jappie betrokken raakte bij zoveel organisaties in de blaasmuziek. Ten tweede hebben we het over de huidige status van de blaasmuziek in Nederland. We eindigen met een beschrijving van de Groningen Brass Experience en de ambities van het evenement.

Bekijk of luister aflevering 2

Aflevering 1 Martijn Veenstra

In deze aflevering van Achter de Muziek, praat Geert Jan met Martijn Veenstra van C Major over hoe het na Corona verder moet met de muziekverenigingen. Eerst bespreken we C Major. Verder praten we over verenigingen, dirigenten en artiesten die tijdens de Corona tijd op de noodrem trapten of juist het gaspedaal indrukten. Maar, we hebben het ook over persoonlijk leiderschap en hoe leden, dirigenten en besturen de touwtjes weer in handen kunnen nemen.

Bekijk of luister aflevering 1