Update februari 2015

Ziek zijn is niet veel aan, maar gelukkig voor mij gaf het wat rust en kon ik heerlijk met de laptop op de bank of in bed muziek schrijven. Zo heb ik de laatste week doorgebracht.

De snotterige tijd heeft veel ideeën opgeleverd en twee arrangementen klaar voor een testrit. Het eerste werkje is origineel van Thomas Morley, Now is the Month of Maying, een madrigaal met een net iets te suggestieve tekst. Ik moet bekennen dat ik fan ben van Pastime with Good Company, een arrangement van het aan Henri VIII toegekende lied. Oud in een nieuw jasje met wat opsmuk voor HaFaBra. Maar dat nummer kent iedereen zo langzamerhand wel. Vandaar dat ik dacht: ik kan een van mijn eigen favorieten wel in zo een opgesmukt nieuw jasje stoppen. Zo gezegd zo gedaan, speelbaar voor derde eventueel vierde divisie bands.

Het tweede arrangement komt bij een lid van een van mijn verenigingen weg, die was wel onder de indruk van een jazzy versie van In the Hall of the Mountain King van Edvard Grieg. Helaas de fanfare set was erg duur en niveau te hoog voor vijfde/vierde divisie. Aangezien Grieg rechtenvrij is, heb ik zelf een arrangement gemaakt, onder de titel Mountain King Swing, goed te spelen voor de band en solist.

De afgelopen tijd, voor the age of the snot, ben ik druk bezig geweest voor Tower Editions, een van de jongste uitgeverijen in Nederland voor HaFaBra. Veel tijd is in ICT werk gegaan en de webshop is inmiddels online (www.towereditions.com). Nu zijn we (John en ik) druk bezig om materiaal te maken om te gaan aanbieden. Dit heeft er onder andere toe geleid dat ik een openingswerk heb geschreven getiteld Soaring the Sky in een lekker brassband idioom met de nodige populaire invloeden. De premiere is op 14 maart 2015 bij de Ameezing Night van Muziekvereniging Crescendo te Steenwijk.

Verder ben ik druk bezig met Inferno voor brassband, een werk waar ik al een mooie tijd mee bezig ben, gebaseerd op beelden die bij mij opkomen door teksten uit Dante’s Inferno. Vijf van de zes scenes hebben al duidelijk muzikaal materiaal en een aantal zijn klaar voor afwerking. Al best ver onderweg, maar nog lang niet af. Hierover hopelijk binnen afzienbare tijd meer!