Update Juli 2016

Opnames, een band eraf, twee bands erbij, op het podium bij de Cory Band en een compositieopdracht, dat is wat er zoal gebeurd is in 2016.

We zijn al een tijdje bezig met Tower Editions en onze eerste opnamedag zit er inmiddels op. In Februari hebben we met Soli Brass een groot deel van de brassbandcatalogus opgenomen. Twaalf nummers zijn opgenomen. Hieronder kun je het resultaat beluisteren:

Op het dirigeervlak was er minder leuk nieuws. De Jeugdband van Crescendo werd tot mijn grote spijt opgeheven: erg jammer. Maar na een aantal proefdirecties mag ik in het nieuwe seizoen aan de slag bij Flevo Brass Emmeloord en De Bazuin Ureterp. Mooie uitdagingen!

Op componeervlak waren er leuke ontwikkelingen. De Cory Band schreef vorig jaar een compositiewedstrijd uit. Het leek mij een goed idee om hier een werk voor te schrijven. Ik had het idee om een werk te schrijven voor Fedde (mijn zoontje) en dat idee heb ik voor dit doel gebruikt. Those Gazing Eyes was het resultaat, een werk dat gaat over de starende ogen van een kind en de wereld daarachter. Het werk werd uitgekozen voor de finale. Daar stond ik in Cardiff op het podium met de Cory Band: een onvergetelijke ervaring. Naderhand heb ik nog contact gehad met Philip Harper, Philip Sparke en Kevin Price (Hoofd Brass and Percussion aan het RWCMD). Het advies was: zo door gaan.

Daarnaast was er de première van een nieuw arrangement speciaal voor Koningsdag: Dutch Medley, een swingende versie van een aantal vaderlandse liederen. De première was op Koningsdag door CMV Jeduthun Oldemarkt en de Oldemarkter Fanfare. Ook mocht ik drie nieuwe werken en een arrangement maken voor de voorstelling ‘Landschapspijn (muzikale wetenschapsvoorstelling)’ door Sytze Pruiksma. Hiervoor moest ik muziek maken die deels geïmproviseerd werd. Een bijzondere opdracht met een mooi eindresultaat.

In de komende weken zal ik aan de slag gaan met een aantal solowerken en natuurlijk lekker op vakantie. Tot volgend seizoen!