Nieuwe werken

De afgelopen weken hebben in het teken gestaan van het afmaken van verschillende nieuwe werken. Concordia Aldeboarn, Da Capo Leeuwarden en de Regimentsfanfare Garde “Grendiers en Jagers” hebben mij om uiteenlopende werken gevraagd.

Voor Concordia Aldeboarn schreef ik One Night, One Tale gebaseerd op de sage van Scheherazade. Zij vertelt elke nacht een verhaal aan haar man, de sultan, en stopt middenin het verhaal om hem nieuwsgierig te houden naar het einde, elke nacht doet ze dit opnieuw om aan de dood te ontsnappen. Deze solo voor hoorn en fanfare heeft veel Oosterse invloeden qua klank en toonmateriaal.

Da Capo Leeuwarden bestelde een werk dat trots als basis had voor hun 70-jarige jubileum. Het uiteindelijke werk is Sic Parvis Magna, waarin de naam van de vereniging verwerkt zit (DA CApo). De titel is het motto van de niet onomstreden zeeheld en ontdekkingsreizger Sir Francis Drake. Het motto is een goede les voor elke vereniging: “Grootheids onstaat vanuit kleine dingen.”

De Regimentsfanfare Garde “”Grenadiers en Jagers” presenteert tijdens de nacht van de militaire muziek een programma rond het ontstaan van het Wilhelmus. Daarvoor arrangeerde ik twee voorlopers van het Wilhelmus, de Prinsenmars en O la folle entreprise du Prince de Conde.