Lûd fan de Middelsee

Op 30 september organiseren de 17 muziekverenigingen van de Samenwerkende Muziekverenigingen Leeuwarden (SML) gezamenlijk het bijzondere evenement ‘Lûd fan de Middelsee’. Ook GJK Music doet hier aan mee.

Voor iedereen die van muziek houdt én graag een middag op de fiets stapt, is ‘Lûd fan de Middelsee’ een must! ‘Lûd fan de Middelsee’ is het grootste project onder de vlag van ‘Under de Toer’ Op diverse bijzondere locaties kun je brassbands, fanfares, een harmonie, showbands en zelfs een doedelzakband beluisteren. Ondertussen fiets je door het prachtige landschap ten noorden van Leeuwarden, waar eens de Middelsee lag.

Weer terug in Leeuwarden wacht je een verrassing: je kunt in de Prinsentuin heerlijk bijkomen, iets eten en drinken bij diverse Foodtrucks en je voorbereiden op de grote finale om 20:30 onder de Oldehove waar alle muziekverenigingen samen een geweldig muziektheater maken. De Middelsee is er niet meer, maar de 17 muziekverenigingen die aan de oevers van die oude Middelsee hun thuisbasis hebben, bewijzen met ‘Lûd fan de Middelsee’ dat ze springlevend zijn!

Ben je wel een muziekliefhebber, maar wil je niet deelnemen aan de fietstocht, dan is het is uiteraard ook mogelijk om alleen kaarten te kopen voor het spectaculaire Slotspektakel en om wellicht vooraf nog een hapje te eten en te drinken in de Prinsentuin.

De fietstocht (± 30 km / ±4,5 uur) start vanaf het parkeerterrein bij NHL Stenden Hogeschool, nabij de kinderboerderij. U kunt daar voor een klein bedrag de auto parkeren. Nog gemakkelijker is het om op de fiets te komen.

Je kunt bij het bestellen van de kaart zelf de gewenste starttijd selecteren (12.00uur, 13:00uur, 14:00uur of 15:00uur). Welke muziekverenigingen je onderweg te zien krijgt, verschilt per startgroep:

Startgroep 12:00 en 14:00 Pasveerkorpsen / Graham Lowlanders / Fanfare Crescendo Hijum-Finkum / Fanfare Studio Stiens / Brassband Apollo Grou  / Harmonie Da Capo Leeuwarden / Brassband 50+ / Harmonie Weidum / Brassband Hosannah Leeuwarden 

Startgroep 13:00 en 15:00 Pasveerkorpsen / Graham Lowlanders / Fanfare Crescendo Hijum-Finkum / Fanfare De Kriich Wergea / Fries Senioren Orkest / Harmonie ‘Ons Genoegen’ Leeuwarden / Brassband ‘De Nije Bazun’ Britsum / Showband Takostu Stiens / Brassband Wirdum / Soli Brass / Gerrit Heeringa Orkest  

Op vertoon van je e-ticket ontvang je voor aanvang een routekaart, informatie over de optredens en een polsbandje. Met het polsbandje heb je toegang tot alle optredens langs de route, de Prinsentuin en het Slotspektakel op het Oldehoofsterkerkhof.  Wanneer je alleen naar het Slotspektakel gaat, krijg je daar ’s avonds een polsbandje uitgereikt.

De kaarten zijn online verkrijgbaar via https://www.friesland.nl/nl/agenda/3046798063/lud-fan-de-middelsee.

LET OP! Voor een deel van de kaarten geldt tot 1 juli een ‘early bird’-tarief. Wanneer je voor 1 juli kaarten koopt, krijg je per kaart 2,50 korting.

Wil je ons helpen het evenement via Facebook te promoten, like & deel dan ons evenement via https://www.facebook.com/pg/LudfandeMiddelsee/events/?ref=page_internal.

Hopelijk tot ziens op 30 september!