Finalisten Cory Composition Prize

De drie finalisten voor de shortlist van de 2016 RWCMD Cory Composition Prize zijn bekend: Light and Fast van Iestyn Harding; Those Gazing Eyes door Geert Jan Kroon; en Tanguero! door Richard Haydn Taylor.

De drie werken zullen gespeeld worden door de Cory Band tijdens het eerste deel van het concert in de Dora Stoutzker Hall in het RWCMD te Cardiff  op zaterdag 21 Mei, waar de jury bestaande uit Philip Sparke, Nigel Seaman en Kevin Price hun kritische oren over de werken zullen laten gaan. Tijdens de pauze zullen zij samen met dirigent Philip Harper de beslissing nemen welk werk de winnaar wordt. De uitslag wordt na de pauze bekend gemaakt en het winnende werk zal nog een keer gespeeld worden. De winnende componist krijgt certificaat, £250 beschikbaar gesteld door Kapitol Promotions Ltd uitgereikt door Philip Morris. Het winnende werk zal daarnaast worden opgenomen door de Cory Band en in de toekomst uitgegeven worden door Wright and Round Publishers.

Philip Harper onthulde: “We hadden een ongekend aantal reacties op de wedstrijd dit jaar met inzendingen van over de hele wereld, waaronder Singapore en Brazilië. Ik heb genoten van het terugbrengen van deze grote lijst tot de laatste shortlist en ik ben er zeker van dat het een speciale gelegenheid wordt als we deze werken gaan spelen in de finale in Cardiff. Het is belangrijk om mogelijkheden te creëren voor nieuwe brassbandmuziek en dat is ook een van de doelen van de Cory Band, vandaar dat elk lid uitkijkt naar deze avond. Dat het beste werk mag winnen!”

Bron: http://coryband.com/2015/composition-finalists-announced/