Birds, Bees and Brass

Soli Brass Leeuwarden en Sytse Pruiksma zullen samen optreden bij Birds, Bees and Brass in de Harmonie Leeuwarden. Tijdens dit concert zullen een aantal op maat gemaakte improvisatiewerken van mij gespeeld worden. Aanvang: 20:00 uur. Entree: € 16,50

Foarut nei it libbene lân – met speciale gast bijenprofessor Dave Goulson (UK)

Ons boerenlandschap verandert in rap tempo. Dat gaat ten koste van de biodiversiteit. Maar verschraalt met ons boerenlandschap ook niet onze cultuur, taal en identiteit? En wat vertelt de Bij of de Grutto ons eigenlijk over het veranderende landschap? Trekvogel-professor Theunis Piersma en bijen-professor Dave Goulson (UK) nemen ons mee in hun zoektocht op weg naar herstel. Componist Sytze Pruiksma en Leeuwarder brassband Soli Brass verklanken de culturele betekenis van het landschap.

In samenwerking met mediawebsite Finster op Fryslân presenteert burgerinitiatief Kening fan ’e Greide (King of the Meadows) een muzikale wetenschapsvoorstelling over de de wereld van vogels en bijen in het boerenland.

Speciale gast is Hoogleraar David Goulson (UK). Hij is misschien wel de bekendste insectenwetenschapper in de wereld. Goulson schreef twee prachtige, toegankelijke boeken over biodiversiteit: “A Sting in the Tale”( in Nl als “Een verhaal met een angel”, Atlas/Contact 2014) en “A Buzz in the Meadows” (In Nl als “Geroezemoes in het gras”, Atlas/Contact 2015).

In het programma worden de talen Fries, Engels en Nederlands door elkaar gebruikt.

Verhalenvertellers: prof Theunis Piersma en prof Dave Goulson
Muziek & composities: Sytze Pruiksma en brassband Soli Brass Leeuwarden
Meer info & Tickets

Bron: http://www.kingofthemeadows.eu/foarut-nei-it-libbene-lan-speciale-gast-bijenprofessor-dave-goulson-uk/