5 redenen om uit te kijken naar de rest van het seizoen 2016/2017

Het is 2017 deel twee van het muziekseizoen 2016/2017 is in volle gang. Hier vind je vijf redenen om je te verheugen op de rest van het seizoen.

#1 De concoursen en festivals

Er staat een aantal concoursen en festivals op stapel die elk jaar weer een grote hit zijn, bijvoorbeeld het Gouden Spiker Festival. Buiten dat dit een gezellig festival is voor zowel fanfare als brassband en vooral de lagere divisies vertegenwoordigd zijn, zal op 22 april de officiële première van As Night Falls door Flevo Brass Emmeloord plaatsvinden .

Daarnaast is het nu ook mogelijk om op de bondsconcoursen in de vierde divisie Saint Lambert te spelen. Het werk is voor zowel de fanfare- als brassbandversie goedgekeurd door het repertoire informatie centrum.

#2 Het WMC 2017

Dit seizoen staat voor veel verenigingen in het teken van het Wereldmuziekconcours. Dat is voor mij niet anders! Pro Rege Heerenveen vroeg mij om het openingswerk van hun programma te schrijven. Het resultaat is SHARDS!, een caleidoscopische openingsfanfare die officieel in première gaat op het WMC op 8 juli.

 

 

#3 Een hele vette CD

Geïnspireerd raken kan op vele manieren. Voor mij is een schoon instrument, een compliment of nieuwe muziek vaak een reden om extra hard aan de slag te gaan. Wat ook een hele goede manier is om weer zin te krijgen aan het oefenen is hele goede solisten horen. Daarom raad ik je aan om rond het WMC 2017 Robbert Vos in de gaten te houden. Hij zal zijn nieuwe CD gaan promoten. Onderdeel van deze CD is Spinning Gears de solo voor euphonium die ik aan een goede vriend heb opgedragen.

#4 Gratis muziek

De ‘euphonisten’ hebben al gretig gebruik gemaakt van het aanbod. Inschrijven voor de nieuwsbrief om de solopartij van Spinning Gears te ontvangen. Ook voor andere instrumenten is er de rest van het seizoen de kans om gratis een partij te ontvangen van een solowerk. De blazers die de solo onder de knie hebben kunnen natuurlijk altijd de brassband begeleiding bestellen en het gaan uitvoeren! Geen brassband beschikbaar? Geen probleem neem even contact op en we overleggen over een harmonie of fanfareversie.

 

#5 Nieuwe muziek voor harmonie

Met Tower Editions gaan we nieuwe muziek voor harmonieorkest opnemen. Dit betekent dat er van een deel van mijn muziek ook versies voor deze orkestvorm komen. A Tallis Anthem en Epitaph zijn nu al verkrijgbaar in versies voor harmonieorkest. En La Follia en Saint Lambert gaan ook verschijnen. Nu al belangstelling van een van deze werken? Neem contact met me op!